ALUCOBOND® ALUCORE®

Choose a different region to see content for your location

Bauhaus, Berlin, Germany | Architect: Müller Reimann Architekten | © Stefan Müller

Bauhaus

Bina tipi: Endüstriyel ve Ticari
Konum: Kurfürstendamm 129a, 10711 Berlin, Almanya
Mimar: Müller Reimann Architekten
Proje Lideri: Ole Ritzke
Konstrüksiyon: Kaset (özel konstrüksiyon)
Üretici: Henke AG
Üretim yılı: 2013
Malzeme: ALUCOBOND® PLUS Brillant metallic
Miktar: 10.360 m2

© Stefan Müller

Berlin’in “Bauhaus” ile birlikte çağrıştırdığı yeni anlam

Bauhaus Berlin ifadesi otomatik olarak Gropius ile ilişkilendiriliyor. Artık Berlin başka bir anlama sahip: Bauhaus AG'nin, Müller Reimann Architects tarafından inşa edilen yeni binası. Yeni bina, gösterişli bir cepheye sahip bir depo ve ünlü Kurfürstendamm 129a adresinde bulunuyor.

ALUCOBOND® tray panellerden yapılan üç boyutlu cephe kaplaması, yüzölçümü 22.000 m² olan tüm yapıyı kapsıyor. Işığı yansıtıyor ve hava koşullarına ve günün saatine bağlı olarak düşen farklı ışıklar aracılığıyla rengi değişiyor. Mimarların yorumu: “Cephenin yarattığı etki, farklı elemanların kombinasyonu ve birlikte kullanılması ile oluşturuldu: Yansıtıcı yüzeyler, reklam hatları, kış bahçesi ve bitkiler”.

Satış alanının önündeki kış bahçesi olan “City Garden”, yapının merkezini çok daha büyük gösteriyor. Uzun pencereler geniş bir reklam aracı olarak kullanılıyor ve eski tren yolunun derinliğine dikkat çekiyor. Araçla giriş alanı satın almayı kolaylaştırıyor.

Porsche

Eight out of ten Porsche buyers are men over fifty. The car manufacturer has developed the “Destination Porsche” brand concept, including corporate architecture, to counteract this state of affairs.

BCF Arena

Once upon a time, it is said that there was a bloodthirsty dragon who lived in a cavern in the gloomy Gottéron Gorge and who could only be vanquished with God’s help. Today the dragon’s only role is in a medieval legend, but it reminds us how dangerous this rugged landscape can be in snow, ice and floods.

Green Line House

Houses in Masuria, like the families living in them, share the same tactic: they keep a low profile when chilly winds blow in across the flat landscape from the Baltic Sea. This is why this house sits low in the landscape, nestles up against hillocks and tucks itself in under grassy covers.